O nouă acţiune de voluntariat a Grupului Eurolines: “Plantăm fapte bune!”

Grupul Eurolines România se implică în cauza de mediu la care a aderat în acest an, “Plantam fapte bune”, voluntarii săi participând la cea de-a doua acţiune de împădurire din acest an.

Astfel, voluntarii provenind din rândul angajaţilor Grupului Eurolines şi TUI TravelCenter au plantat, sâmbătă, 23 noiembrie 2013, în comuna Peştera, judeţul Constanţa, nu doar puieţi de salcâmi, ci şi “fapte bune” . Scopul acţiunii de la Peştera a fost prevenirea alunecărilor de teren din zonă, îmbunătăţirea esteticii peisajului localităţii Pestera şi responsabilizarea comunităţii locale în ceea ce priveşte probemele de mediu. Afectată de inundaţiile de anul trecut, comuna Peştera a fost scena unei acţiuni de plantare a 7.500 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 1,5 ha. Acesta este doar începutul proiectului iniţiat în zonă de organizaţia non guvernamentala “Plantăm Fapte Bune”, care şi-a propus să reîmpădurească la Peştera o suprafaţă de 4 ha.

Cauza de mediu a Eurolines

Grupul Eurolines România a devenit în acest an partenerul iniţiativei naţionale de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”, primele acţiuni fiind întreprinse deja. Astfel, cu sprijinul Grupului Eurolines România, au fost susținute şi eforturile de împădurire ale unor terenuri care au alunecat fie peste drumul național DN 73C din județul Argeș, localitatea Țigveni, fie în localitatea Breaza, județul Prahova, în zona Liceului UCECOM. Sprijinul grupului condus de Dragoş Anastasiu a fost oferit prin transportul voluntarilor cu autocarele Eurolines. În plus, 40 de angajați ai Eurolines şi TUI TravelCenter s-au implicat personal, în calitate de voluntari, în acțiunea de împădurire de la Breaza, judeţul Prahova, unde au venit însoțiți de prieteni și familii și, împreună, au plantat aproximativ 800 de puieți. Copiii voluntarilor au fost cei mai încântați de această acțiune.  “Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5-7 ani la nivel naţional. Din 2011, “Plantăm fapte bune în România” a mobilizat un număr de 6.962 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 138.700 de arbori forestieri, pe 38.5 hectare de teren. “Plantăm Fapte Bune”, are numeroase proiecte la nivel naţional, precum plantarea de pădure în zone expuse la inundaţii şi alunecări de teren, în zone expuse acumulărilor masive de zăpadă sau fenomenului de deşertificare. “Plantăm Fapte Bune”, întocmeşte şi o hartă a tăierilor ilegale de păduri, în încercarea de a stăvili fenomenul.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*