Eurolines lanseaza TUI Travel Center in Romania

In luna iunie 2011, Grupul Eurolines Romania a incheiat un parteneriat strategic cu Grupul TUI, liderul mondial in domeniul turismului.
Acest parteneriat reprezinta finalizarea unei tranzactii care extinde operatiunile Grupului Eurolines, condus de Dragos Anastasiu si marcheaza inceputul unei colaborari strategice pentru piata din Romania si Moldova. Prin aceasta tranzactie, Eurolines a preluat societatea detinuta de TUI in Romania – Danubius Travel.
Reteaua de distributie Eurolines – cele peste 50 de agentii care constituie baza acestui parteneriat – va ramane fidela conceptului de “Travel Hypermarket”*, dar va functiona sub numele TUI Travel Center**.
O cota importanta din totalitatea ofertelor turistice din agentii va fi reprezentata de produsele World of TUI.
In perioada imediat urmatoare, o parte insemnata din agentiile retelei va fi personalizata cu identitatile vizuale ale celor doi lideri de piata – TUI si Eurolines. Lansarea oficiala a noului brand va avea loc in luna septembrie 2011.
“Misiunea declarata a TUI este aceea de a aseza un zambet pe chipul fiecarui client, iar aceasta se poate indeplini numai daca noi toti punem clientul in centrul activitatilor si preocuparilor noastre. Notiuni ca “siguranta” si “calitate” vor primi o noua dimensiune cu TUI in Romania. Prin TUI Travel Center turistului din Romania i se va comunica explicit ca Eurolines reprezinta mai mult decat un tour-operator si o companie de transport de calatori.”, a declarat Dragos Anastasiu, Presedintele Grupului Eurolines.
Grupul TUI reprezinta cea mai mare companie de turism din lume, opereaza in 180 de tari si are cca 30 de milioane de clienti anual. La nivel mondial este impartit in 3 directii principale: TUI Travel (divizia in care a intrat si Grupul de firme Eurolines), TUI Hotels and Resorts si Cruises, cu sediul central in Spania, la Palma de Mallorca si 50.000 angajati.
“Cautam de cativa ani cele mai bune solutii pentru a patrunde pe piata de distributie a turismului din Romania si suntem fericiti ca am gasit in Eurolines partenerul potrivit pentru o colaborare strategica si pe termen lung”, declara Dr. Klaus Pümpel, CEO TUI Austria Holding.
* lansat in urma cu 2 ani pentru pozitionarea activitatii de distributie a produselor turistice apartinand celor mai importanti tour-operatori autohtoni si straini.
**in spatiul statelor vorbitoare de limba germana TUI Travel Center este echivalentul lui TUI Reise Center.
Danubius Travel, societate detinuta de TUI Travel PLC, Ciprian Popescu si Camelia Dinu in Romania este una dintre primele companii de turism infiintate in Romania si isi are sediul central la Constanta. Danubius Travel devine parte integranta a Grupului Eurolines, pastrandu-si ariile sale de expertiza – turismul de incoming, croaziere si business travel. Ciprian Popescu isi va pastra pozitia in cadrul managementului companiei.
Grupul Eurolines Romania este alcatuit din 9 societati, are cca 400 de angajati, detine cea mai mare retea de distributie a produselor turistice din tara (peste 50 de agentii proprii) si 6 agentii francizate in Germania, o flota de 35 de autocare si 100 de autoturisme.
Cifra de afaceri a Grupului in 2010 a fost de peste 143.000.000 lei

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*