Actionariat

Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines Group

Dragos_Anastasiu4Dragoş Anastasiu s-a născut la 05.06.1964 în Bucureşti. După terminarea liceului, s-a mutat în Germania, unde a studiat medicina la Universitatea J.W.Goethe din Frankfurt, pe care a absolvit-o în 1991. În 1993, în perioada în care era angajat la Spitalul Universitar St.Markus din Frankfurt, a devenit Doctor în Medicină.

Dragoş Anastasiu a revenit în România în anul 1995, fondând compania Touring Europabus România SRL, care după doi ani a devenit membră a celei mai importante reţele de transport internaţional de persoane: Eurolines. În anul 1998, preia funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cărăuşilor Particulari din România şi intră în bordul director al Organizaţiei Eurolines de la Bruxelles, funcţie pe care o deţine şi în prezent, fiind cel mai longeviv membru al acestui for din care fac parte cei mai importanţi manageri de firme de transport persoane din Europa.

Sub conducerea sa, Touring Eurolines s-a dezvoltat continuu, fiind astăzi un grup de referinţă în transporturi şi turism din România. În afara graniţelor ţării a dezvoltat afaceri în Germania şi în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 16 companii, fiind structurat pe entităţi specializate în transport, turism, IT încă din anul 2008. O primă achiziţie importantă în turism a avut loc în anul 2005 când Nova Travel, prima agenţie de turism din România de după Revoluţie a devenit parte a grupului Eurolines.

Un moment important al evoluţiei Grupului a avut loc în anul 2011, când Eurolines a achiziţionat firma Danubius Travel şi a încheiat un parteneriat strategic cu liderul mondial în turism, TUI Travel Plc. De atunci până în prezent, 35 de agenţii TUI TravelCenter au fost inaugurate. Din 1995 şi până astăzi Dragoş Anastasiu a creat un grup cu o cifră de afaceri de peste 54 mil euro în 2012 şi 475 de angajaţi în cele 16 firme pe care le conduce.

Între anii 2007 şi 2009 Dragoş Anastasiu a fost preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România ( ANAT ) iar din 2011 a fost cooptat în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Dragoş Anastasiu are o fiică de 19 ani şi este pasionat de sport, călătorii şi interacţiunea umană.

Cristian Baciucu, director general Rombus Transport

cristian_baciucuCristian Baciucu s-a născut la Buzău pe 28.01.1961, iar în 1986 a terminat Politehnica, specializarea Transporturi Autovehicule Rutiere.

Cristian Baciucu şi-a făcut stagiatura ca inginer de siguranţa circulaţiei şi control trafic la ITA Botoşani , iar apoi a ocupat postul de Şef de Service la BTT Bucureşti.

În 1995 s-a alăturat nou înfiinţatei companii Touring Europabus, ca Director de Transporturi. Odată cu separarea activităţilor şi restructurarea Grupului în 2006, Cristian Baciucu a preluat postul de Director General al Rombus Transport, compania care execută transportul de persoane sub brandul Eurolines în cadrul Grupului.

Cristian Baciucu este acţionar în Grupul Eurolines, este căsătorit si are o fiică de 27 de ani. Este pasionat de raliu, îi place să skieze şi să călătorească.

Mihai Negreţ, director general Romtours Intertouring

mihai_negretMihai Negreţ, acţionar Touring Eurolines SA încă de la înfiinţare – 1.1.2007

Anul 1989 l-a găsit pe Mihai în Germania, unde se stabilise de câtva timp. După o studiere relativ scurtă a situaţiei din România, Mihai a luat în 1999 decizia de a reveni la Bucureşti şi de a înfiinţa o firmă de transport persoane, Rombus Transport SRL, actualmente una dintre firmele de bază în Grupul Eurolines.

Mihai a dezvoltat şi coordonat activitatea Rombus Transport timp de 7 ani, ajutându-se de infrastructura Touring, iar în 2005 a ocupat locul 1 pe ţară la secţiunea Servicii, Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

După cooptarea Rombus în Touring Eurolines SA, în 2007, Mihai a ales să coordoneze activitatea celor 6 agenţii Intertouring din Germania. După încheierea procesului de francizare, în momentul de faţă manageriaza Romtours Intertouring din Munchen, firmă apartinând de asemenea Grupului Eurolines.

Nascut la 11.03.1961 la Bucuresti, absolvent Institutul Politehnic, specializare Constructii de Masini, in 1986. Casatorit, doi baieti, de 25, respectiv 18 ani.