Rombus Transport

Rombus Transport S.R.L. (RBT) a fost înfiinţata în anul 1999, având ca acţionari pe Michael Negreţ şi Dragoş Anastasiu. Aşa cum arată şi numele, principalul obiect de activitate este transportul, mai exact transportul de persoane.

În perioada 1999-2007 au fost achiziţionate treptat un număr de 4 autocare de 49-55 locuri, primele două de tip “second hand”, iar următoarele noi. Aceste autocare au executat curse de transport internaţional de persoane pe liniile regulate deţinute de Touring Europabus România SRL (TER), precum şi curse ocazionale atât interne cât şi internaţionale pentru TER şi alţi beneficiari.

În anul 2007, o dată cu infintarea Holdingului Touring Eurolines S.A, RBT preia în exclusivitate flota de autocare aparţinând firmelor TER, Bus Travel Trans şi Alvido. Astfel patrimoniul său ajunge la 29 de autocare.

În cursul aceluiaşi an, pe fondul creşterii cererii de transport datorită intrării României în UE, precum şi din dorinţa de a înnoi parcul auto, sunt achiziţionate în leasing un număr de 7 autocare Mercedes 350.

Pentru RBT, 2007-2008 a fost o perioadă de restructurare, atât din punct de vedere a acţionariatului, cât şi a politicii de dezvoltare a parcului auto.

La sfârşitul anului 2007 RBT deţinea 36 autocare.

O dată cu mărirea parcului de la 4 la 36 de autocare a fost nevoie şi de regândirea locatiei în care se desfăşoară parcarea şi service-ul acestor mijloace de transport. În acest sens, s-a realizat mutarea in locaţia actuala, aparţinând TER.

În perioada 2008-2009, pe fondul scăderii generale a activităţii de transport, RBT regândeşte şi îşi adaptează politica de parc auto disponibilizând 7 autocare mai vechi.