10 sfaturi care iti dau avant in afaceri

“Antreprenoriatul nu este o meserie, ci este o atitudine de constructie si de asumare a responsabilitatii”, crede antreprenorul Dragos Anastasiu care a vorbit la Start-Up Wall-Street despre inceputurile sale in afaceri, dar mai ales despre cum a construit Eurolines. Desi sustine ca a platit destula “taxa pe prostie”, Dragos Anastasiu s-a aruncat in business cand avea “un job stabil, platit bine” si “o familie de hranit”.

1. Urmeaza-ti pasiunea! Ia decizia de a face pasul catre ce iti place.

Descopera exact ceea ce faci cu cea mai mare placere si fa pasul catre pasiunea ta. Daca ai un job in care nu te mai simti comod sau poate chiar unul stabil si bine platit, dar simti si te-ai vazut dintotdeauna gestionand lucrurile din pozitia de sef, atunci pune piciorul in teritoriul antreprenoriatului.

2. Valorifica ce inveti in alta parte, fie in strainatate, fie in tara.

Centrarea pe client, seriozitatea, munca si antreprenoriatul in adevaratul sens al cuvantului sunt cuvinte-cheie de care trebuie sa tii cont in viitoarea ta afacere. “Niciodata nu auzisem pana atunci ca antreprenoriatul ar fi smecherie, ar fi sa cumparam si sa vindem terenuri, ca antreprenoriatul inseamna sa n-ai sef si sa faci ce vrei, sa te scoli la orice ora vrei dimineata, a declarat Dragos Anastasiu, la Start-Up Wall-Street, emisiunea moderata si realizata de Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

El te sfatuieste sa privesti lucrurile cu seriozitate si sa nu te astepti la succes peste noapte. Mai mult, tine minte: “orice business cere responsabilitate si implicare continua!”

3. Participa la ateliere de educatie in business

Daca esti putin in ceata si nu stii de unde sa te apuci de afaceri, dar ideile tale incep sa se contureze, trebuie sa te inscrii la un atelier de educatie in business. In Romania, sunt organizate tot mai mult programe de mentorat pentru start-up-uri, inclusiv in parteneriat cu Ministerul IMM-urilor. Un astfel de exemplu este programul “101 companii de la stres la succes”, implementat de Fundatia Romanian Business Leaders.”

Dragos Anastasiu este trainer la “Atelierele de Antreprenoriat”, unul dintre programele utile tinerilor care abia au intrat in antreprenoriat sau care aspira la un business propriu, unde ei invata cum sa faca un plan de afaceri corect si sanatos.

4. Nu te arunca cu capul in apa rece

Desi o regula pe care Dragos Anastasiu a incalcat-o acum 18 ani, actualul antreprenor nu o recomanda niciunei persoane care vrea sa-si inceapa propriul business. Nici macar cei pasionati de ceea ce fac sau vor sa faca nu ar trebui “sa se arunce cu capul in apa rece” fara sa cantareasca rational ideea de afacere pe care vor sa o ridice in picioare. Anastasiu sustine ca nu trebuie sa te bazezi pe ceea ce este acum pe val si cu atat mai putin pe noroc, pentru ca risti ca planurile tale sa se prabuseasca.

Citeste celelalte 6 sfaturi pe Wall-Street.ro

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*